Az Interneten minden számítógépnek egy úgynevezett címe van ami pld. ennél a gépnél amit most Ön meglátogatott így néz ki: 194.196.15.207 Könnyen be lehet látni hogy ha ezt kellene beírnia valakinek ahhoz hogy meglátogasson minket nem lenne ennyi látogatónk. :) 

Az Internet szolgáltatók legtöbbször ingyen adnak webtárhelyet az Internet eléréssel együtt. Ez már a következő egy jobb módszer az elérésre. Ez pld. így nézhet ki: http://www.szolgáltató.hu/users/webtarhelyek/alkönyvtárak/cégneve

Nos ez már valamivel könnyebben megjegyezhetőbb de még ez sem tűnik könnyen megjegyezhetőnek vagy használható megoldásnak.

Nem véletlenül létezik a saját domain név fogalma az Interneten. A domain nevet meglehet vásárolni és az valakinek a tulajdona lehet mint pld. egy ház vagy egy autó. Mint egy autónál vagy háznál itt is sokszor az első megítélését egy cégnek nagyban befolyásolhatja az hogy milyen címen elérhető. pld. sokan nem tartják versenyképes partnernek azt a céget amelyiknek a munkatársa az xz@freemail.hu vagy xy@hotmail.com illetve hasonló címeket ad meg elérhetőségnek. Nem biztos hogy ennek a megítélésnek van valós alapja de a világ jelenleg így működik. Persze ez nem feltétlenül hátrány egy cégnek aki internetes szolgáltatásokat ad el mint pld. a miénk. :-)

Saját domain név:

Ebben az esetben az elérhetőség mondjuk a Fagyi BT. -nek aki fagyit árul az Interneten keresztül a következőképpen alakul: weblapjai elérhetőek pld. www.fagyi.hu címen. A cégvezető levélcíme pedig pld. fonok@fagyi.hu lehetne.

Azért lássuk be ez könnyebben megjegyezhető és használható.

Néhány magyarázat a kitöltéshez: