Az Interneten minden számítógépnek egy úgynevezett címe van. Ennél a gépnél amit most Ön meglátogatott pld. ez így néz ki: 194.196.15.207 Könnyen be lehet látni, hogy ha ezt kellene beírnia az ügyfeleinknek ahhoz hogy meglátogasson minket, nem lenne ennyi látogatónk. :) 

Az Internet szolgáltatók legtöbbször ingyen adnak webtárhelyet, az Internet eléréssel együtt. Ez már egy jobb módszer az elérésre. Ez pld. így nézhet ki: http://www.szolgáltató.hu/users/webtarhelyek/alkönyvtárak/cégneve

Nos ez már jobb, de még ez sem tűnik könnyen megjegyezhetőnek vagy használható megoldásnak. például nem szivesen reklámoznám az elérhetőségemet így. :-)

Nem véletlenül létezik a saját domain név fogalma az Interneten. A domain nevet meglehet vásárolni és az valakinek a tulajdona lehet mint pld. egy ház vagy egy autó. Mint egy autónál vagy háznál itt is sokszor az első megítélését egy cégnek nagyban befolyásolhatja az hogy milyen címen elérhető. pld. sokan nem tartják versenyképes partnernek azt a céget amelyiknek a munkatársa az xz@freemail.hu vagy xy@hotmail.com illetve hasonló címeket ad meg elérhetőségnek. Nem biztos hogy ennek a megítélésnek van valós alapja de a világ jelenleg így működik. Persze ez nem feltétlenül hátrány egy cégnek, aki internetes szolgáltatásokat ad el, mint pld. a miénk. :-)

Saját domain név:

A saját domain név esetében az elérhetősége egy cégnek, mondjuk a Fagyi BT. -nek aki fagyit árul az Interneten keresztül a következőképpen alakul:
- a cég információs weblapjai elérhetőek pld. www.fagyi.hu címen.
- a cégvezető levélcíme pedig pld. fonok@fagyi.hu lehetne.
- az értékesítőé mondjuk ertekesito@fagyi.hu
- a kiszállítással foglalkozó kollégáé pedig a futár@fagyi.hu

Azért lássuk be ez könnyebben megjegyezhető és használható. Ezt már szivesen irom a névjegykártyámra, vagy teszem bele a hirdetésembe.

Az ilyen nevek foglalásával és minden ehhez kapcsolódó szolgáltatással foglalkozik a mi cégünk a Rooter Kft !


A saját domain bejegyzésének 2 lépése:

1. Ellenőrizni hogy foglalt -e már a név amit szeretne magának. Ezt megteheti itt:


Néhány magyarázat a kitöltéshez: